Blogolj!

Haverok, buli, kifli

Ezen a héten hivatalosan is beindult a fesztiválszezon, emellett pedig nem lehet elmenni szó nélkül.  Mindenkinek eszébe jutnak ilyenkor a legjobb és legrosszabb bulik, a kínos percek és a jobbnál jobb sztorik. Itt van tehát egy rendhagyó lista a filmvilágból, a teljesség igénye nélkül.

1. A nagy szépség

A buli nem csak a fiataloknak jár, a felnőttek is szeretnek kirúgni a hámból. És ha ezt még stílusosan is csinálják, akkor lesz csak igazán menő. Paolo Sorrentino filmje nagyon erősen kezd, ez a parti teljesen beszippant.


Paolo Sorrentino - La Grande Bellezza (A Party) by Francois_Le_Nouene

2. Diszkópatkányok

Manapság már kínosan tekintünk vissza a ’90-es évekre, de ez a film megmutatja, hogy a cikiből is lehet minőséget csinálni.  Will Ferrell egy zseni, semmi kétség, ebben a pár kultikus percben be is bizonyítja.

3. A nagy Gatbsy

Baz Luhrmann híres a látványos jeleneteiről és a grandiózus díszleteiről. Így ha ezek találkoznak egy őrült partival, akkor csakis egy lélegzetelállító látvány sülhet ki belőle.

4. A Wall Street farkasa

Scorsese érdemeit nem kell részletezni, ebben  az enyhén szürreális jelenetben van minden, ami egy igazi őrült bulihoz kell.


The Wolf of Wall Street - Party Scene by essmat

5. Itt a vége

Seth Rogen és csapata mindig is a hülyeségről volt híres (Egy buliban miért is ne lehetne hülyülni?), így nem kell csodálkozni, ha a Backstreet Boys fellép a mennyországban, mert csak. És igen, ezt mi igenis szeretjük.

6. Ted

A házibulik egyik kelléke a karaoke, amit általában mindenki utál, főleg, hogy sosem a jó hangú emberek énekelnek. Ted sem kivétel, de mégiscsak egy élő plüssmackó, akivel mindenki akarna egyszer bulizni, az tuti.

7. A kábelbarát

Ha már az idegesítő haveroknál tartunk, akkor meg kell említeni Jim Carrey-t A kábelbarátból. Előadásmódja ijesztő és beteges, de mégis nézed, mert egyszerűen muszáj.

8. Ace Ventura

Ismerős az érzés, amikor elhagyod a haverjaidat egy koncerten/fesztiválon és hiába keresed őket a tomboló tömegben? Na, valami ilyesmi lehet, ez kívülről nézve.

9. Csinibaba

Hogy a szórakozásról ne csak mindig a koncertek és házibulik jussanak az eszünkbe, idézzük fel, hogy milyen is lehetett egy kellemes nyári alkony a tóparton, valahol az enyhén alternatív ’60-as években nálunk.

10. Sátántangó

Kiflit a homlokra és indulhat a buli! Ha már rátértünk a magyarokra, akkor muszáj bemutatni azt, hogy a brutálisan hosszú Sátántangóban is tudták mi az a parti. Tarr Béla epikus „bulijelenete” mindent visz.

Címkék: lista, Vegyes vágott
lista,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?