Blogolj!

Cannes 2015

Elérkezett a harmadik nap a Riviérán többek között Woody Allennel, Natalie Portman-nel és Gus Van Santtal és egy szürreális párkereséssel.

Woody Allen - Irrational Man

Titkos kedvencünk, Joaquin Phoenix a főszereplője Allen legújabb munkájának, amiben egy labilis tanár bőrébe bújik és Emma Stone-nal cicázik.

Natalie Portman  - The Tale of Love and Darkness

Portman első rendezése Cannes-ban debütál, ami Izrael létrejöttéről szól. Tehát a színésznő visszatér izraeli gyökereihez, amiben nem csak dirigál, hanem a főszerepet is vállalta.

Gus Van Sant  - The Sea of Trees

Matthew McConaughey  és Ken Watanabe bóklászik a japán erdők sűrűjében, miközben McConaughey az öngyilkosságot fontolgatja. Ez az egy mondat a filmről és Gus Van Sant neve így is bőven rejt izgalmakat, ráadásul MM annyira el volt ájulva a forgatókönyvtől, hogy azt mondta, évek óta nem olvasott ilyen jót.

Jorgos Lanthimos  - The Lobster

A görög rendező első angol nyelvű filmje egy olyan világról szól, ahol évente egy bizarr párkeresési ceremóniát vezényelnek le; 45 nap van párt találni, különben az embereket állattá változtatják. A filmben Colin Farrell és John C. Reilly, Léa Seydoux és Rachel Weisz szerepelnek.

(kép forrása: www.blogs.indiewire.com)

Ezek persze csak a legnagyobb nevek a mi napból, de ezek is izgalmasnak tűnnek. Leginkább Lanthimos társkeresője és  Gus Van Sant öngyilkos-jelöltjei a „nagyon várós” kategória.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/13141/pics/14326880722452715_800x600.jpg
Cannes,előzetes,Fesztivál,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?