Blogolj!

Nyári mozidömping

Lassan itt a nyár, ami azt jelenti, hogy közelednek a blockbusterek is, vagyis ha már nem bírjuk a hőséget, nyugodtan beülhetünk a hűs moziterembe.  Van miből válogatni.

Mad Max: A harag útja (bemutató: május 21.)

Már nem kell sokat várni őrült főhősünkre. Csalódás nem fog érni bennünket, ha csak az előzetesekből indulunk ki; ha a filmnek csak fele lesz olyan brutális, vagány és, mint a trailerek, akkor már nem fogunk csalódni. (De azért reméljük a mozi is úgy szétrobban majd az őrülettől, mint ezek a kis kóstolók.)

Holnapolisz (bemutató: május 28.)

A borzasztó cím ne tévesszen meg senkit, ez nem egy gagyi animációs film neve, csupán a legújabb szuperlátványos kalandfilm George Clooney főszereplésével. Az előzetes alapján leginkább az az érzése az embernek, hogy a film a tiniket célozza meg, ám a látvány kárpótol minden „tiniségért”, így erősen ajánlott.

A kém (bemutató: június 4.)

Melissa McCarthy mostanában egyre több filmben bukkan fel. Körülbelül 15 éve ismerhettük meg a Szívek Szállodája Sookie-jaként. A sorozat befejezése utána a színésznő vígjátékokban kapja sorra a főszerepet, ahol általában nagyszájú, vagány nőket alakít. Ez most sem lesz másként, azzal a kis különbséggel, hogy A kémet Budapesten forgatták.

Saul fia (bemutató: június 11.)

Nagyon örülünk annak, hogy a Cannes-ban bemutatott és Arany Pálma-esélyes magyar filmre nem kell sokat várni itthon, így már júniusban megnézhetjük. Drukkolunk neki a fesztiválon és megnézzük itthon!

(kép forrása: www.origo.hu)

Jurassic World (bemutató: június 11) 

Végre lassan megérkeznek hozzánk is a szuperintelligens-gyilkológép dínók. Az első rész utáni időkben járunk (vagyis a második, harmadik részt ebben az esetben nyugodtan elfelejthetjük), ami azért is örömteli, mivel kétségkívül az a film volt a legjobb az eddigiek közül. A film nosztalgiára is épít, plusz még ugye ott van a látvány és nem mellesleg a mostanában nagyon felkapott Chris Pratt. Ebből kiindulva jó kis móka lesz ez. 

Harcosok Klubja (bemutató: június 18.)

Egyre nagyobb divat régi kultfilmeket újravetíteni, mint például a Die Hard-ot, vagy a Ponyvaregényt. A Harcosok Klubját már senkinek sem kell bemutatni, hiszen az 1999-es filmet – jobb esetben – már mindenki látta. Aki nem látta az azért, aki meg látta, az meg azért üljön be a moziba. Kötelező!

Agymanók (bemutató: június 25.)

A Pixar fantasztikus animációs filmeket szokott készíteni, gondoljunk csak a Toy Story-ra, a Némó nyomában-ra vagy akár a Szörny Rt.-re. Nem csak a történet izgalmas, hanem rendkívül aranyos és humoros is. Így tehát az Agymanókat is várjuk, várjuk. Természetesen.

Magic Mike XXL (bemutató: július 2.)

Aki ismeri az előző részt, az tudja majd, hogy mire számíthat; Channing Tatum felsőteste, kemény táncmozdulatok, könnyed hangulat. Matthew McConaughey viszont nem lesz benne a folytatásban, de talán Tatum és társai majd kárpótolják a - túlnyomórészt női - nézőket így is.

Terminator: Genisys (bemutató: július 2.)

Schwarzenegger belebújik a T-800-as bőrébe, hogy megküzdjön fiatal önmagával. Természetesen feltűnik a színen Sarah Connor fiatalon és fia, John is. 

Minyonok (bemutató: július 9.)

A kis sárga figuráknak hatalmas rajongótábora lett világszerte, így evidens volt, hogy kapnak majd egy filmet.

A hangya (bemutató: július 23.)

Újabb szuperhősös film, ezúttal Paul Rudd főszereplésével. Rudd szokatlan választásnak tűnik, mivel eddig leginkább csak vígjátékokban szerepelt, ám ebből az következik, hogy ez egy akció-szuperhős-vígjáték lesz, ami elég érdekesnek tűnik. Végül nem elhanyagolható tény, hogy az isteni Michael Douglas is feltűnik a filmben.

Southpaw (bemutató: július 30.)

Jake Gyllenhaal is beállt azoknak a színészekenk sorába, ahol az emberek egy-egy szerep kedvéért fantasztikus átalakuláson mennek keresztül. Egy kőkemény bokszolót ismerhetünk meg, aki egyik pillanatról a másikra elveszt mindet, majd kénytelen újra felépítenie életét. Az előzetes alapján Gyllenhaal csodás, nyáron erről bővebben meggyőződhetünk.

Mission Impossible: Titkos Nemzet (bemutató:augusztus 6.)

Biztos sokak nem értenek majd egyet, de én mindig is szerettem a Mission Impossible filmeket. Könnyed, látványos, pörgős kis mozik ezek, másfél-két órára kikapcsolja az embert. Kell ennél több ebben a műfajban? Ha kell, ha nem, az ötödik rész is hasonló lesz, mint elődei, tehát Tom Cruise és csapata megint csak ugrál, robbant, üldöz és verekszik. 

Fantasztikus Négyes (bemutató: augusztus 13.)

Újabb szuperhősös film, újabb előzmény. Ugyanis a Fantasztikus Négyes bemutatja, hogy hogyan jött létre a már jól ismert csapat. A Whiplash-ből ismert Miles Teller is kapott főszerepet, de itt garantáltan nem dobolni fog. 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/13098/pics/14326798874602124_800x600.jpg
akció,előzetes,fantasy,Fury Road,kaland,lista,Mad Max,Moziba be!,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?