John Williams 85

2017.02.08.

Nyolcvanöt éves John Williams, minden idők egyik legsikeresebb filmzeneszerzője, akinek oylan klasszikusokat köszönhetünk többek között, mint A Cápa, az Indiana Jones és a Star Wars időtálló zenéi. Emellett ötven alkalommal jelölték Oscarra, e téren a még élő alkotók közül ő a csúcstartó, és összességében is csak Walt Disney előzi meg. 

Megvan, ki játssza Freddie Mercuryt

2016.11.05.

Már régóta tető alá akarnak hozni egy Freddie Mercury életrajzi filmet és sokáig úgy volt, hogy Sacha Baron Cohen (Borat) főszereplésével fog érkezni, azonban a színész-rendező kiszállt a filmből. Ezután sokáig nem is lehetett hallani a projektről egészen mostanáig.

Decembertől látható a mozikban a Wellhello-film

2016.11.04.

December elsejétől látható a mozikban a Wellhello slágerei által inspirált #Sohavégetnemérős című zenés játékfilm, amelyben a Fluor Tomi és Diaz alkotta népszerű duó is szerepel. 

Ülj be a moziba David Bowie mellé!

2016.10.28.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház egy különleges filmélményre hívja a nemrégiben elhunyt énekes rajongóit.

DiCaprio fogja egyengetni a Rock ’N’ Roll útját

2016.10.25.

Újabb szerepre készül a korunk egyik legtehetségesebb színésze, Leonardo DiCaprio. Ezúttal is egy érdekes figura bőrébe bújhat majd, méghozzá egyenesen Sam Phillips személyében. És hogy ki is ő? Nem kisebb személyiség, mint Elvis Presley-t vagy épp Johnny Casht felfedező producer.

Te min játszol? – Sing Street

2016.08.19.

Vajon miért van az, hogy a zenészek vonzzák a csajokat? És miért van az, hogy zenélni menő? Mert kreatív, hangos, feltűnő? A zenét – legyen akármilyen stílus is – mindenki szereti, így szívesen párosítunk hozzá pozitív tulajdonságokat. A Sing Street egy zenés film és itt is működik ez a kötelék: zene, menőség és nem mellékesen egy jó sztori.

Zenés romantikus filmet forgat Csupó Gábor

2016.08.09.

Pappa Pia címmel romantikus, mozgalmas, zenés szórakoztató film készül Csupó Gábor rendezésében; a forgatás tíz héten át, szeptember közepéig tart 12 helyszínen. 

Dokumentumfilm készült a Tankcsapdáról

2016.05.11.

Az egyik legnépszerűbb magyar rockzenekarról, a Tankcsapdáról készített dokumentumfilmet Lévai Balázs. A Három rohadék rockcsempész - A huszonötödik év című mű az együttes jubileumi 2014-es évét dolgozza fel, és pénteken jelenik meg DVD-n. 

John Williams világhírű filmzenéi április 16-án az Arénában

2016.04.11.

John Williams világhírű amerikai komponista filmzenéi állnak a középpontban a Budafoki Dohnányi zenekar április 16-i koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában. 

Francia mozikban az egykori magyar punkokról készült francia dokumentumfilm

2016.03.30.

Szerdától látható a francia mozikban Lucile Chaufournak a 1980-as évek magyar punkjairól készített dokumentumfilmje, az East Punk Memories (Keleti punk emlékek). 

12