Megérkezett az első előzetes a legfrissebb Star Wars-filmhez

2017.04.14.

Az év egyik legjobban várt filmje a Star Wars következő epizódja, jelen esetben a The Last Jedi. Bar még decemberig kell rá várnunk, de az idén 40. születésnapját ünneplő űropera legújabb részének első előzetese megérkezett. Persze grandiózus, sejtelmes és csillagokháborújás hangulata nem okoz csalódást.

Carrie Fisher örökre Leia hercegnő marad

2017.04.14.

Idén 40 éve, hogy bemutatták az első Csillagok háborúja-filmet. Ennek kapcsán egy csomó programot, rendezvényt szerveznek Amerikában. Így készült el ez az erős és megható videó is a tavaly év végén elhunyt Carrie Fisherről, aki minden bizonnyal örökre Leia hercegnő marad. És nem csak a rajongók emlékezetében, hanem a vásznon is

Csalódásokkal és csodálkozásokkal kikövezett sötét mozitermek

2016.12.30.

Egész évben volt min sírni (A szoba), nevetni (Deadpool), felháborodni (Nagyfater elszabadul), izgulni (Zöld szoba) és a cukiság  (Zootropolis) is beszippantott. És minderre még jött a fagyos év vége is olyan fantasztikus sci-fivel, mint az Érkezés, letaglózó thrillerrel, mint A martfűi rém, és még varázsoltunk is egy kicsit a Marvel új fenegyerekével, Doctor Strange-el. 

Elhunyt Carrie Fisher

2016.12.27.

Egy Los Angeles-i kórházban helyi idő szerint 8:55-kor elhunyt Carrie Fisher - írta a People a család közlésére hivatkozva. A Csillagok háborúja Leia hercegnőjeként híressé vált színésznő 60 éves volt. Ahogy arról mi is beszámoltunk Fisher december 24-én lett lett rosszul egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőgépjáraton, majd leállt a szíve és az utasok csak hosszas próbálkozás után tudták újraéleszteni. 

Újabb csillaggal bővült a Star Wars-univerzum – Zsivány Egyes

2016.12.13.

Ha december, akkor ünnepek, és itt most nem a karácsony és az újév a lényeg, hanem a Csillagok háborúja-mozik tömkelege, aminek lavinája tavaly év végén indult el Az ébredő Erővel, és idén folytatódik a Zsivány Egyessel (a jövő év decemberében érkező filmről nem is beszélve). Ünnep ez, mert a sokak által (jogosan) gyűlölt 1-2-3 után nem csak tavaly ébredt fel a régi korok minősége és szórakoztatófaktora, hanem idén is megmaradt ez a jó szokása ennek az univerzumnak.

Újabb magyar előzetesen a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet

2016.08.28.

Már nem kell sokat várni az új Star Wars mozira, ugyanis a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetet december 15-én mutatják be a hazai mozikban. Addig is, hogy fokozzák a várakozást kiadtak egy újabb előzetest, amiben már maga Darth Vader is feltűnik néhány pillanatra. A Zsivány Egyes azt fogja bemutatni, hogy hogyan szerezték meg a Halálcsillag tervrajzait a lázadók, majd juttatták el Leia hercegnőhöz. 

A csillagok háborognak, egyesek zsiványkodnak

2016.07.18.

Nemrég kiadták a soron következő Csillagok háborúja mozi, a Zsivány egyes plakátját, ami már önmagában is marha hangulatos és stílusos. A poszter más atmoszférát sugall, mint amit megszokhattunk a Star Wars univerzumtól, de ez kit érdekel, ha ilyen szépen néz ki?

Végre kiderült ki lesz az ifjú Han Solo

2016.05.06.

Már írtunk arról, hogy mekkora dömping övezte a fiatal Han Solo castingja körüli felhajtást, de végül is ez annyira nem meglepő, hiszen mégiscsak egy Star Wars-filmről van szó. Tehát az eredetileg 2500 ember közül sikerült leszűkíteni a kört pár srácra, akik csak félig-meddig nevezhetők ismertnek. Ott volt például Taron Egerton (mostanában fedezi fel a filmes világ, legutóbb az Eddie, a sasban szerepelt), akit a legesélyesebbnek tartottak, és Miles Teller, aki a kegyetlen jazzdobos film, a Whiplash főszereplője volt.

A Zsivány Egyes már magyarul is hasít

2016.04.30.

Kijött az első magyar szinkronos előzetes a közelgő Star Wars előzményfilm, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet mozihoz, ami sajnos nem büszkélkedhet a legjobban eltalált szinkronhangok kiválasztásában. A sztori még az Egy új remény előtt játszódik és azt az utat mutatja be, hogy a Halálcsillag tervrajzait hogyan szerezték meg a lázadók, majd juttatták el Leia hercegnőhöz, aki végül R2-D2-ba rejtette azokat. A Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet december 15-től lesz látható itthon. 

John Williams világhírű filmzenéi április 16-án az Arénában

2016.04.11.

John Williams világhírű amerikai komponista filmzenéi állnak a középpontban a Budafoki Dohnányi zenekar április 16-i koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában.