Elhunyt Martin Landau Oscar-díjas színész

2017.07.17.

Sajtósának vasárnapi tájékoztatása szerint a művészt előző nap érte a halál egy Los Angeles-i kórházban, ahová csak rövid időre kellett bevonulnia, azonban váratlanul komplikációk léptek fel nála.

Magyar alkotókat is meghívott tagjai sorába az Oscar-díjat odaítélő filmakadémia

2017.06.29.

Rekordnak számító 774 új tagot, köztük hét magyar rendezőt, írót, animációs filmest hívott meg soraiba az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia - adta hírül a Variety című filmes portál.

Oscar-díjas rendező is ellátogat Kecskemétre

2017.06.21.

A június 21. és 25. között zajló Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) egyik kiemelt vendége az Oscar-díjas  Michael Dudok de Wit lesz.

Újra esélyes az Oscarra Bucsi Réka

2017.04.19.

Bucsi Réka LOVE című animációja nyerte a zsűri díját az észak-karolinai RiverRun nemzetközi filmfesztiválon, ezzel esélyes lett a jövő évi Oscar-díjra.

Rófusz Ferenc Oscar-díjas filmrendező előtt tisztelegnek Kaposváron

2017.04.19.

Az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia által A légy című animációs filmjéért 1981-ben kitüntetett, az idén 71 éves alkotó pályáját a Pannónia Rajzfilmstúdióban végzett tevékenységétől a külföldi munkáin át a hazatérését követő sikerekig lenyomatok, grafikák, fotók, filmképek segítéségével ismerhetik meg az érdeklődők - mondta el M. Tóth Éva animációsfilm-rendező, ötletgazda az MTI érdeklődésére.

Deák Kristóf nem szeretné mindig az Oscar-díját nézni

2017.03.09.

Fotó: Kallos Bea-MTI

A Mindenki nem pedagógusok elleni kiáltványnak készült - hangsúlyozta szerdán Budapesten Deák Kristóf, az Oscar-díjas rövidfilm rendezője, aki elmondta azt is: örül, hogy a film teljesen ellentétes értelmezéseket szült.

Akikről Hollywood beszél

2017.03.03.

Nem véletlenül van mindenki oda a Mindenkiért (többek között persze mi is), hiszen nosztalgikus, kedves, letisztult és nem mellesleg jó fej gyerekek vannak benne. És mint tudjuk, kutyával és gyerekkel mindent el lehet adni. A Mindenkiben kutya nincs, de gyerek annál több, és ez nem csak itthon, de Hollywoodban is hatott: Oscar-díjas lett Deák Kristóf kisfilmje hétfő hajnalban. Azóta pedig mindenki tudja már, hogy kik azok az énekes gyerekek a filmből és mi az a Bodzavirág.

Sokszínűséggel, rekordokkal és egy nagy meglepetéssel zárult a 89. Oscar-gála

A 89. Oscar-gála folytatta a jól bevált útját és az előre kikövetkeztethető jelöltek lettek a nyertesek a főbb kategóriákban, bár a show legvége egy meglepő fordulatban csúcsosodott ki. A fő kérdés az volt, hogy a Kaliforniai álom a 14 jelöléséből mennyi díjat kap végül, megdönti-e a Titanic és a Mindent Éváról 11 Oscar-rekordját, illetve, hogy lesz-e első fekete rendezői díjazott, vagy megkapja-e legfiatalabb direktorként a csupán 32 éves Damien Chazelle az Oscart, nem is beszélve a magyar kisfilm, a Mindenki szerepléséről. Nézzük mi történt a hollywoodi Dolby Színházban a díjátadón.

Újabb magyar Oscar!

Deák Kristóf még a gála előtt pózol Oscar-díjakkal

Évtizedekig jó messzire elkerült minket az Oscar-díj, legfeljebb csak jelölésig futotta, de tavaly megtört az „átok” a Saul fiával, idén pedig folytatódik a sikerszéria Deák Kristóf kisfilmjével. Újabb magyar Oscar-díjasunk van!

Oscar 2017 – A legjobb filmek

2017.02.26.

Köves, olvass, lájkolj minket már a movie.hu-n is!

A színészek után elérkeztünk a legjobb filmekhez. Kilenc alkotás került fel a jelöltek listájára. A felhozatal elég vegyes, így még nagyobb az izgalom, hogy vajon melyik kapja majd az Oscart. (a legjobb férfi és női mellékszereplőkről, valamit a férfi és női színészek jelöltjeiről is olvashatsz)