Kínában imádják a Bogyó és Babócát

2017.09.18.

Elnyerte a zsűri különdíját a Bogyó és Babóca című animációs filmsorozat egy epizódja a kínai Hszianban megrendezett 6. nemzetközi animációs filmfesztiválon.

20 éves lett Harry Potter

2017.06.26.

Amikor a Bloomsbury könyvkiadó 1997. június 26-án piacra dobta egy teljesen ismeretlen angol írónő, bizonyos Joanne Rowling kötetét, amely a Harry Potter és a bölcsek köve címet viselte, a cég nem fűzött vérmes reményeket a várható sikerhez: az első kiadásból mindössze 500 példányt nyomtatott.

Apa a tyúkokat, anya a sört szerette – Életem Cukkiniként

2017.02.02.

Ha azt mondjuk animáció gyerekekről és még hozzáadunk egy Cukkini nevű kisfiút is, akkor biztos mindenkinek egy cuki kis gyerekmese jut először eszébe. Nos, az Életem Cukkiniként merőben más, mint amit az első elvárások sejtetnek.

Régi magyar filmkedvencek újra!

2016.11.30.

A nosztalgia már egy jó ideje divat, és a sokat emlegetett "régen minden jobb volt" most 100%-osan teljesülni is fog. Lehet, gyerekként láttad, vagy egyszerűen csak szereted, vagy talán még nem is ismered. Tök mindegy melyik csoportba tartozol, itt az ideje elővenni a régi filmeket, úgyis hideg van odakint. Erre pedig a Toldi mozi és az Uránia is alkalmat ad a következő pár napban.

Ötven helyszínen várja idén az érdeklődőket az Országos Rajzfilmünnep

2016.10.18.

Csaknem negyven város ötven helyszínén várja október 29-én az érdeklődőket az Országos Rajzfilmünnep, amelynek kínálatában magyar, nemzetközi, klasszikus és kortárs művek is sorakoznak. 

Címkék: mese, Vegyes vágott

A Disney ezekkel a mesékkel fog bombázni minket

2016.05.26.

A napokban beindult a Szépség és a Szörnyeteg promóciója, pedig még majdnem egy évet kell rá várnunk, ugyanis 2017 márciusában mutatják be a filmet. Most viszont a Disney újabb tervekkel állt elő, ami az élőszereplős meséket illeti.

Újabb élőszereplős mese jön jövőre

2016.05.25.

A Disney előszeretettel foglalkozik a gyermeki lélekkel, ha azt vesszük, hogy mostanában milyen élőszereplős meséket hoztak nekünk. Sikert sikerre halmoznak, mint például legutóbb A dzsungel könyvével is. Ezúttal A Szépség és a Szörnyeteg lesz az a klasszikus történet, amit a Disney nagyvászonra szán.

Madárember, Liza és egy jazzdobos volt a kedvenc az év elején

2015.12.27.

Eljött az év vége, vagyis itt az ideje, hogy visszatekintsünk 2015-re, és szemezgessünk a filmek, filmes események háza tájáról.

Amiket 2015-ben szerettünk

2015.12.26.

Erős volt a 2015-ös év filmek szempontjából, és ami még nagyobb örömöt okozott, hogy magyar alkotások is születtek, nem is akármilyen eredménnyel. A teljesség igénye nélkül megpróbáltuk összeszedni, hogy mik voltak azok a filmek, amiket szerettünk.

Üdv, Hello Kitty!

2015.07.06.

Eljutottunk arra a pontra, hogy már egy "macskára hasonlító lány" is filmet kap. Igen, ez a Hello Kitty mozi, amit a tervek szerint 2019-ben mutatnak be és a költségvetés az eget veri: 160-240 millió dollár a büdzsé, ami már egy laza egészestés blockbuster szintjén mozog. Tehát valami iszonyatosan nagyot kell hoznia a Sanrionak (ők készítik a filmet) és csak reménykedhetünk, hogy nem lesz akkora égés, mint nálunk A kis Vuk a (le se merem írni) egymilliárdos költségvetésével.

(kép forrása: www.crunchyroll.com)

12