Ilyen para, amikor Michael Fassbender skandináv krimit csinál

2017.07.22.

Befutott az első előzetes a Hóember című krimihez, ami Jo Nesbø azonos című regény alapján készült. A sztori főszereplője egy bizonyos Harry Hole, aki az oslói rendőrség különc nyomozója és több más Nesbø-történetben is feltűnik. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor Hole ősszel egy névtelen levelet kap, Hóember aláírással. Amint beköszönt a tél, a levélben felvázolt fenyegetések valóra válnak, és brutális gyilkosságok kezdődnek Oslóban. Az áldozatok családos nők, az esetek pedig hasonlóságokat mutatnak néhány évekkel ezelőtti eltűnési ügyekkel. A gyilkos védjegye, hogy minden tetthelyen hagy egy hóembert. 

Ki ölte meg Johnny Deppet?

2017.06.02.

Végre megérkezett a Gyilkosság az Orient expresszen első előzetese, melyben Agatha Christie világhírű detektívjének, Hercule Poirot-nak kell kiderítenie, hogy ki is ölte meg a Johnny Depp által megformált műkincskereskedőt az Isztambulból Párizsba tartó vonaton. Poirot-nak nem lesz könnyű dolga, hiszen mindenki gyanús, aki csak kapcsolatba került az áldozattal, de pont ezért szeretjük Christie regényeit. Korábban már készült egy elég jól sikeredett film a regényből Sidney Lumet rendezésében, amely Ingrid Bergman számára Oscar-díjat, a főszerepet alakító Albert Finney-nak pedig Oscar-jelölést hozott. 

Két sikersorozatát is folytatná az HBO

2016.12.07.

Az HBO újból megerősítette, hogy mind az Aznap éjjel, mind A törvény nevében (True Detective) sorozatokat folytatni szeretnék, de azt egyelőre még nem tudják, hogy ez hogyan is nézne ki.

Mindent tudsz, és semmit sem - A szobalány

2016.12.02.

Ha koreai film, akkor Park Chan-wook. Vagyis bosszú, nagyszerű akciójelenetek, perverzió és erőszak. Izgalmas elegy ez, és eddig már sokszor be is bizonyította a rendező, hogy a vérében van az effajta történetek megalkotása, könnyedén bánik velük, elég csak A bosszú ura, Oldboy, A bosszú asszonya című filmjeire gondolni. Legújabb filmjénél eltér a már megszokott rendezői attitűdtől, viszont pont ettől lesz friss és nagyszerű élmény A szobalány.

Mocsok a reflektorfényen túl – Éjszakai ragadozók

2016.11.17.

A mostani felhozatalt tekintve ritka az, ha egy film akkora hatással van az emberre, hogy a megnézése után sem tudja levetkőzni magáról azt a súlyos hangulatot, amit két órán keresztül megtapasztalt a moziteremben. Eddig talán az Érkezés volt ilyen hatásos, de most az Éjszakai ragadozók vette át a stafétát.

Penelope Cruz is az Orient Expresszen fog utazni a közelgő Agatha Christie filmadaptációban

2016.11.14.

Korábban már írtunk róla, hogy a Thor rendezője, Kenneth Branagh rendezésében újra adaptálják az 1934-ben megjelent, majd 1974-ben filmvászonra kerülő Agatha Christie klasszikust, a Gyilkosság az Orient Expresszent. Majd azt olvashattuk, hogy Angelina Jolie is esélyes az egyik főszerepre, ám ebből idővel nem lett semmi.

Német kémfilmsorozat készült a Stasi balatoni ügynökeiről

2016.11.01.

Fonyódi kempingben, zalacsányi hotelben és budapesti lakótelepen forgatták több mint három hónapon át a német állami ZDF televízió megrendelésére azt a filmsorozatot, amely egy 1986-ban a Balatonnál játszódó kémtörténetként kerül a tévénézők elé a jövő évben.

Megérkezett A martfűi rém első előzetese

2016.09.29.

Már egy ideje tudni lehetett, hogy készül a valós eseményeket feldolgozó magyar pszicho-thriller, A martfűi rém, amihez most meg is érkezett az első kedvcsináló. Sopsits Árpád (Derengő, Torzók) új filmje az ígéretek szerint „felkavaró képekben idézi fel a háttérben feszülő politikai és emberi ellentéteket és kíméletlenül lerántja a leplet Magyarország bűnügyi történetének egyik legemlékezetesebb nyomozásáról.” Főbb szerepekben Hajduk Károly, Balsai Mónika, Anger Zsolt, Trill Zsolt, Bárnai Péter és Jászberényi Gábor lesznek majd láthatóak. A martfűi rém a 32. varsói filmfesztiválon debütál, a magyar mozikba pedig november 10-én érkezik .

Üzen a múlt – Palackposta

2016.08.29.

A dán krimi-trilógiában, vagyis a Nyomtalanul és a Fácángyilkosok után a Palackposta az, ami felteszi az i-re a pontot, ha egyáltalán lehet ilyen szófordulattal élni olyan történetek esetében, amik nem szorosan kapcsolódnak egymáshoz, csupán annyiban, hogy a már megszokott nyomozópáros, Assad (Fares Fares) és Morck (Nikolaj Lie Kaas) egy újabb múltbéli bűnügyet próbál megoldani. A szereplők ugyanazok, a sejtelmes északi hangulat pedig újfent garantált.

A Q-ügyosztály újabb sötét ügybe keveredik

Tom Cruise megint bekeményít - Jack Reacher 2 magyar előzetes

2016.06.29.

Annak ellenére, hogy a Jack Reacher első felvonása nem robbantott kasszát a fejesek mégis úgy gondolták, hogy van még bőr, amit lehúzhatnak a Tom Cruise nevével útnak indított franchise-ról. A volt katonai nyomozó kalandjainak első része még 2012-ben debütált, a Jack Reacher: Nincs visszaút címet viselő folytatás pedig idén októberben kerül a mozikba.