Meghalt George A. Romero

2017.07.17.

A mester 1940-ben született New Yorkban, és 28 évesen, már az első nagyjátékfilmjével, Az élőhalottak éjszakájával egy olyan műfajt teremtett, amiért ma is milliók rajongnak világszerte. Nemcsak a rajongók, de a stúdiók is előszeretettel áldoznak a műfaj előtt elég, ha csak a The Walking Dead sikereit nézzük. Romero azonban nem állt meg a műfajteremtésnél, ugyanis kultfilmjét a Holtak hajnalával és A holtak napjával trilógiává bővítette.

Elég para lett az új Pennywise

2017.03.31.

Köves, olvass, lájkolj minket már a movie.hu-n is!

Már egy jó ideje húzódott Stephen King 1986-os Az klasszikusának a második adaptációja, mire tényleg egyenesbe jöttek a dolgok. Egy darabig úgy volt, hogy Cary Fukunaga (True Detective, Beasts of No Nation) fog dirigálni a forgatáson, még a forgatókönyvet is átdolgozta, de végül elfoglaltságai miatt ott kellett hagynia a projektet. Távozása után már ott tartottak a dolgok, hogy két filmben fogják elmesélni King rémtörténetét, az első afféle coming of age sztori lesz, amelyben a gyerekek találkoznak a Krajcárossal, majd a másodikban már a felnőttként láthatjuk őket viszont.

Ünnepi kikapcsolódás

2016.12.24.

Tavalyi összeállításunk idén is kiválóan megállja  a helyét, így karácsony alkalmából újra elővesszük egy kicsit, hiszen a klasszikusok nem változnak.

A karácsony a szeretet, a család és a jól megérdemelt pihenés jegyében zajlik. Ilyenkor az egész éves hajtást követően jólesik összejönni a rokonokkal, barátokkal és degeszre enni magunkat. Mindeközben miért is ne néznénk meg néhány jó filmet hátradőlve és közben diós bejglit majszolva.

Világsztárok segítettek, hogy valóra váljon egy rákos kamasz fiú álma

2016.12.05.

A Make a Film Foundation szervezet arra specializálódott, hogy halálos beteg gyerekek filmes álmait váltsa valóra, számos világsztár segítségével. Az alapítványnak ez a negyedik projektje, mostani akciójuk a 16 éves, áttétes rákban szenvedő, Anthony Conti rövid zombifilmjéhez szedett össze egy egészen jó kis filmes csapatot.

Klasszikus sikerfilmeket nézhetünk a város tetején - Érkezik a Paramount tetőmozi

2016.07.02.

Kedd esténként a sikerfilmeké lesz a főszerep a Corvin Club tetőteraszán.

Újra démonok kopogtatnak az ajtónkon

2016.06.12.

Vagy inkább dörömbölnek… Meg halálra rémítenek. Mert az szórakoztatja őket és blaszfémiával idegelik ki a hívő démonirtókat. Ennek a végeredménye pedig egy szórakoztató, de nem hibátlan horror.

Ezúttal egy kislány a célpont

John Carpenter felügyeletével érkezik az új Halloween-film

2016.05.25.

John Carpenter is beszáll a tizedik Halloween-film elkészítésébe: a legendás horrorrendező ezúttal executive producerként működik közre a produkcióban. 

Címkék: horror, Rövidzárlat

Már szinkronosan is paráztatnak a démonok

2016.04.25.

Lorraine (Vera Farmiga) és Ed Warren (Patrick Wilson) újabb démonűzős kalandjához megérkezett a  második előzetes is. A Démonok között 2. az első részhez hasonlóan szintén valós eseményeken alapszik, a Fűrészt is jegyző James Wan ezúttal Észak-Londonba kalauzolta a paranormális tevékenységekkel foglalkozó házaspárt. Azt, hogy lesz- e olyan jó a folytatás, mint az elődje június 9-én tudhatjuk meg. 

Hivatalosan is megvannak A setét torony főszereplői

2016.03.03.

Korábban írtuk, hogy már javában folynak az előkészületek Stephen King A Setét Torony filmadaptációjához, és az egyik lehetséges főszereplő az Oscar-díjas Matthew McConaughey.  Ez akkor még csak pletyka volt, most azonban maga a horror királya King jelentette be az adaptációja két főszereplőjét twitterén. 

Kevin Bacon szembeszáll a gonosszal - The Darkness előzetes

2016.02.15.

Kevin Bacon és Radha Mitchell egy olyan házaspárt játszanak, akik a Grand Canyonból tudtuk nélkül hazavisznek egy sötét és gonosz erőt. Ez a természetfeletti kihasználja a félelmeiket és a gyengeségeiket így próbára teszi a család életét és kapcsolatát egymással. A rendezést Greg McLean a Wolf Creek - A haláltúra direktora vállalta be.