A háború diszkrét bája – Dunkirk

2017.07.23.

Nehéz úgy egy háborús filmet készíteni, hogy ne legyen semmilyen hatással a nézőre. Természetesen nem is ez szokott a rendező célja lenni, hanem a dráma, pátosz, élet-halál helyzetek katarzisa az, ami elsősorban adja a műfaj sava-borsát. Christopher Nolan filmje is ezen a vonalon mozog, de Nolan nem is lenne önmaga, ha nem tette volna ezt másképp, mint elődei.

Nácik trappolnak Budapesten

2017.07.20.

Himmler agyát Heydrichnek hívják c. filmet részben Magyarországon forgatták, a szemfülesebbek már az előzetesben is kiszúrhatják a budapesti helyszíneket. A film Laurent Binet könyve alapján született, a főszerepeket pedig Jason Clarke, Rosamund Pike, Mia Wasikowska, Jack O 'Connell és Jack Reynor játsszák.

Így fest Gary Oldman, mint Winston Churchill

2017.07.14.

Anthony McCarten A mindenség elmélete írója még 2015 februárjában adta el a Winston Churchillről szóló forgatókönyvét, melynek rendezését Joe Wright (Büszkeség és balítélet, Vágy és vezeklés) vállalta be, majd Gary Oldman szerződött le a főszerepre. Őt követte Ben Mendelsohn (Star Wars: ZSivány Egyes), aki IV. György brit király bőrébe bújt, Kristin Scott Thomas (Csak Isten bocsáthat meg) Clementine Churchill szerepét vállalta be, mellettük pedig Lily James (Hamupipőke, Nyomd, bébi, nyomd!) is feltűnik. Egy szó, mint száz egy igazi Oscar-mágnes csapatot hoztak össze, amire a film témája plusz rátesz egy lapáttal.

Sly ismét a kamera mögött

2017.01.06.

Sylvester Stallone immár kilencedik alkalommal próbálja ki magát a kamera mögött. A színész bevállalta, hogy levezényli a Tough As They Come c. filmet, amely Travis Mills főtörzsőrmester 2015-ös memoárja alapján fog készülni. A könyv bevezetőjét Stallone kollégája Gary Sinise írta, aki a Forrest Gumpban alakította a szintén háborús veterán Dan hadnagyot. Azért Ő írta könyv előszavát, mert egy, a veteránok számára létrehozott alapítványt is vezet. 

Ködbe veszett árnyak – Szürke senkik

2016.12.17.

Leginkább egy jó ötlet kell egy jó filmhez, mert a mai nézőt igencsak nehéz meglepni. Érdekes módon az elsőfilmes Kovács István egy mindenki által jól ismert történetet vitt képernyőre úgy, hogy az mégsem elcsépelt. Az első világháborúról, annak borzalmairól, a lelki gyötrelmekről, az emberi oldalról való megközelítés nem volt még jelen a hazai filmes palettán, de a Szürke senkik ezt is elhozta nekünk. Ideje megszokni, hogy a magyar filmek jók.

Magával ragadó előzetes jött ki Christopher Nolan háborús filmjéhez

2016.12.14.

Azt már régóta tudjuk, hogy ha Christopher Nolan valamibe belefog, akkor abból csak jó sülhet ki. Most egy második világháborús filmmel jelentkezik, ami csak nyáron érkezik a hazai mozikba, de az előzetest látva, máris tűkön ülünk.

Christopher Nolan legújabb filmjének előzetesével egyre csak fokozza a kedélyeket

2016.08.05.

Bár csak egy perc, de annak rendje és módja szerint hatalmasat üt a Dunkirk című film előzetese.

A Vikingek negyedik évada is brutálisan jó lesz, mint mindig

2016.01.06.

Vikingek az egyik legjobb történelmi sorozat, ami mostanság fut, hiszen nem elég, hogy az egész hihetetlenül látványos, jól megkoreografált csatajelenetek tartalmaz, emellett az alkotók még nagy hangsúlyt fektetnek  a korhűségre és a valós mitológia és történelmi elemekre is. Ragnar Lothbrok már a negyedik szezonnal fog visszatérni és az előzetesekből nyilvánvalóvá válik, hogy ezúttal sem fogunk hiányt szenvedni semmiben, hiszen lesznek bőven csaták, árulások és megtorlások, mert ugye a háborúnak soha nem lesz vége.  Vikingek új szezonja február 18-án lesz újra látható  a History Channel műsorára. 

Helen Mirren terroristákra vadászik - Eye in the Sky előzetes

2015.12.04.

Az Eye in the Sky középpontjában a mostanában egyre több területre befurakodó drónok állnak. Helen Mirren (Az ajtó, Hitchcock) egy ezredest alakít, aki egy olyan szigorúan titkos művelet irányítója, aminek az a célja, hogy terroristákat kapjon el élve Kenyában. Azonban kiderül, hogy erre semmi esélyük, mert a célpontok eleve öngyilkos merényletre készülnek, ezért minél előbb ki kell iktatniuk őket. Mirren mellett még Alan Rickman (Drágán add az életed!, Harry Potter) és Aaron Paul (Totál szívás, Need for Speed) lesznek láthatóak a főbb szerepekben. A filmet Gavin Hood (X-Men kezdetek: Farkas, Végjáték) rendezte, Colin Firth pedig az egyik producere.

A keresés – magyar feliratos előzetes

2015.11.04.

Michel Hazanavicius A némafilmes Oscar-díjas rendezője ezúttal egy sokkal komolyabb és megrázóbb filmet készített, melynek történetét Fred Zinnemann 1948-as, azonos című Oscar-díjas alkotása szolgáltatta. Azonban a második világháború helyett Hazanavicius kortársabb helyzetbe helyezte a filmjét. A főszerepeket az Oscar-jelölt Bérénice Bejo (A némafilmes) és a négyszeres Oscar-jelölt Annette Bening (Amerikai szépség, A gyerekek jól vannak) játssza.