Már forg a Berlusconi életéről szóló film

Paolo Sorrentino Oscar-díjas olasz rendező elkezdte forgatni a Silvio Berlusconi egykori miniszterelnökről szólóLoro (Ők) című filmjét. A héten éjszakákon át dolgoztak a római Forum Romanumom és a Kolosszeum környékén a turisták között.

Így fest Gary Oldman, mint Winston Churchill

2017.07.14.

Anthony McCarten A mindenség elmélete írója még 2015 februárjában adta el a Winston Churchillről szóló forgatókönyvét, melynek rendezését Joe Wright (Büszkeség és balítélet, Vágy és vezeklés) vállalta be, majd Gary Oldman szerződött le a főszerepre. Őt követte Ben Mendelsohn (Star Wars: ZSivány Egyes), aki IV. György brit király bőrébe bújt, Kristin Scott Thomas (Csak Isten bocsáthat meg) Clementine Churchill szerepét vállalta be, mellettük pedig Lily James (Hamupipőke, Nyomd, bébi, nyomd!) is feltűnik. Egy szó, mint száz egy igazi Oscar-mágnes csapatot hoztak össze, amire a film témája plusz rátesz egy lapáttal.

Morgan Freeman 80

2017.06.01.

Ma ünnepli nyolcvanadik születésnapját Morgan Freeman Oscar-díjas amerikai színész, aki későn érő típus: harmincévesen még nem volt biztos benne, hogy élete végéig színész akar-e lenni, negyvenévesen kezdett igazán ismertté válni, és csak ötvenévesen érte utol a világhír.

Judi Dench zseniális Viktória királynő

2017.05.31.

Az Oscar-díjas Judy Dench új filmje különleges igaz történet egy szokatlan barátságról Viktória királynő jelentős uralkodásának kései éveiből.

Fenyegető művészet – Emlékképek

2017.05.12.

Andrzej Wajda filmje nem csak amiatt megrendítő, mert a lengyel rendezőlegenda utolsó alkotásáról van szó, hanem mert ijesztően ismerős helyzetet mutat be a sötét ötvenes évek Lengyelországáról.

Érkezik a Puskás-film

2017.04.07.

A leghíresebb magyar labdarúgóról, Puskás Ferencről készít filmet Andy Vajna producer és Joe Eszterhas, a világhírű magyar származású amerikai forgatókönyvíró - közölte az MTI-vel pénteken a filmügyi kormánybiztos, aki producerként vesz részt a tervek szerint "nemzetközi, magánfinanszírozású" produkcióban.

Távol és mégis közel – Jackie

2017.02.12.

A Kennedy család ismertsége még most, évtizedekkel később is ugyanúgy él, mint annak idején. Népszerűségük, hírnevük, botrányaik, a róluk szóló pletykák, tragédiák a mai napig beszédtéma alapját képezik. Ám J. F. Kennedy mítosza nem csupán szörnyű és váratlan halálának köszönhető, hanem legfőképpen feleségének, Jakcie-nek is.

Sly ismét a kamera mögött

2017.01.06.

Sylvester Stallone immár kilencedik alkalommal próbálja ki magát a kamera mögött. A színész bevállalta, hogy levezényli a Tough As They Come c. filmet, amely Travis Mills főtörzsőrmester 2015-ös memoárja alapján fog készülni. A könyv bevezetőjét Stallone kollégája Gary Sinise írta, aki a Forrest Gumpban alakította a szintén háborús veterán Dan hadnagyot. Azért Ő írta könyv előszavát, mert egy, a veteránok számára létrehozott alapítványt is vezet. 

Matthew McConaughey aranyra lel - Arany szinkronizált előzetes

2016.12.26.

Amióta Matthew McConaughey felhagyott a hasizmai mutogatásával nagyon igyekszik megmaradni a komoly szerepeknél, amiért persze a díjaik is könnyebben jönnek. Ezúttal is mindent megtett, hogy ne maradjon üres kézzel a díjszezonban, hiszen a valós történéseket feldolgozó drámában ezúttal nem fogyott a szerepkedvéért, - mint azt az Oscart-hozó Mielőtt meghaltam szerepért tette, - hanem jócskán felszedett néhány plusz kilót. 

Natalie Portman ismét az Oscarra hajt - Jackie előzetes

2016.12.07.

Korábban már írtuk, hogy a Fekete hattyúval Oscar-díjat nyert Natalie Portman fogja eljátszani John F. Kennedy özvegyét egy készülő produkcióban. A Jackie Kennedy 1963-as merényletét követő 7 napot fogja bemutatni Jacqueline Kennedy-vel a középpontban. A film még időben van ahhoz, hogy harcba szálljon az Oscarért és sokan már most Oscart kiáltanak Portmannek, aki teljesen átszellemült az egykori First Ladyvé. Hazai bemutató 2017. február 9.