Rövidre fel! - Már lehet jelentkezni a Friss Hús Rövidfilmfesztiválra

A Daazo.com 2017. március 29. és április 2. között szervezi meg az ötödik Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált, amelyre idén is várják tehetséges filmkészítők munkáit.

Jövőre ötödszörre rendezik meg a Friss Hús rövidfilmfesztivált, amely 2017. március 29. és április 2. között lesz Budapesten. A szervezők 2015. január után készült nemzetközi és magyar rövidfilmekből válogatják ki a fesztivál programjában vetítendő filmeket. A nevezéseket 2017. január 20-ig várják.

A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és nemzetközi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum építése, ahol a visszajelzést kereső alkotók közönség előtt mutathatják meg alkotásaikat. A vetítések rendre telt házasak és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek.

A Friss Hús magyar válogatásának filmjei eredményesen szerepelnek világszerte. Az 2016-os Friss Hús különdíjának nyertese, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje sorra halmozza a nemzetközi fesztiválsikereket, és az Oscar-jelölés előtti utolsó állomásra is elért: felkerült a szűkített tízes listára. Cannes-ban pedig Andrasev Nadja filmje, a szintén a Friss Húson bemutatkozó A nyalintás nesze című animációja nyert díjat.

A rövidfilmfesztivál látogatottsága évről évre bizonyítja, hogy a sokszor mostohán kezelt rövidfilmek széles körű érdeklődésre tartanak számot.

Ahogy tavaly is, az animációs és az élőszereplős filmeket külön kategóriába lehet nevezni: a fesztivál utolsó napján három (magyar élőszereplős, magyar animációs, és nemzetközi élőszereplős és animációs) fődíjat osztanak ki.

Díjak:

 - A legjobb magyar élőszereplős rövidfilm 500.000 forintos pénzdíjat nyer

 - A legjobb magyar animációs rövidfilm 500.000 forintos pénzdíjat nyer

A nevezés feltételei:

-       Maximum 35 perces játékidő

-       Műfaji és technikai megkötés nincs

-       Az alkotás 2015. január után készült

-       Korábban nem nevezték a filmet a Friss Hús rövidfilmfesztiválra

Nevezési határidő:

-       2017. január 20.

Nevezési díj:

-       4500 forint filmenként

Nevezni az alábbi linken lehet:

http://www.daazo.com/frisshus_17_hun/info

http://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/32366/pics/14811242036416816_800x600.png
Fesztivál,Rövidzárlat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?