Régi magyar filmkedvencek újra!

A nosztalgia már egy jó ideje divat, és a sokat emlegetett "régen minden jobb volt" most 100%-osan teljesülni is fog. Lehet, gyerekként láttad, vagy egyszerűen csak szereted, vagy talán még nem is ismered. Tök mindegy melyik csoportba tartozol, itt az ideje elővenni a régi filmeket, úgyis hideg van odakint. Erre pedig a Toldi mozi és az Uránia is alkalmat ad a következő pár napban.

Nem csak a kicsi, sokszor rejtőzködő filmklubokban lehet ínyencségekre lelni, hanem önálló nosztalgia-vetítéseken is: december elsején a Toldi mozi ad helyett az 1992-es, azóta kultfilmmé avanzsálódott Szomjas György-féle Roncsfilmnek, aminek folytatásáról és egy "köztes" filmjéről beszélt nemrég bővebben a rendező. A vetítésen részt vesznek az alkotók is. 

December 4-én, azaz vasárnap pedig az egyik legjobb magyar rajzfilm, a Lúdas Matyi köszön vissza a mozivásznon, ugyanis az Uránia mozi délelőtt műsorra tűzi. A legjobb alkalom arra, hogy a gyerekek a matinén megismerjék a Dargay-féle mesék egyik kiválóságát.  

http://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/32178/pics/14805205023019731_800x600.jpg
mese,Moziba be!,Vegyes vágott
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?