Életműdíjjal jutalmazták Mészáros Mártát Kijevben

A Molodiszt nemzetközi filmfesztivál Ukrajna egyetlen filmfesztiválja, amit idén 64. alkalommal tartottak meg Kijevben. Az eseményen Mészáros Márta életműdíjat kapott.

Október 23-án, vasárnap este a rendezőnő A temetetlen halott című 1956-os forradalomról szóló alkotását vetítették le a Magyar Rapszódia elnevezésű blokk nyitófilmjeként, ahol a forradalomról szóló filmek kaptak helyet.

A temetetlen halott készítésnél Nagy Imre lánya, Nagy Erzsébet is segédkezett, sőt az ő kérésére készült el a Nagy Imre börtönben töltött éveiről szóló alkotás. A rendezőnő elmondása szerint nem elsősorban történelmi film akart lenni, hanem inkább az érzelmekre, a kegyetlen megpróbáltatásokra akart koncentrálni, de természetesen dokumentumok is hozzájárultak A temetetlen halott hiteles létrejöttéhez.

Mészáros Márta következő filmje, az Aurora Borealis – Északi fény is az ötvenes éveket veszi górcső alá, aminek főszereplője Törőcsik Mari lesz. A múltban és a jelenben egyszerre játszódó film „a nehéz női sorsokról szól, és arról, hogy nem szabad hazudni”. 

http://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/31215/pics/14772569282928313_800x600.jpg
díj,Fesztivál,Rövidzárlat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?