Magyar film a láthatáron: itt vannak az első plakátok

Teaser-plakátok készültek Gigor Attila legújabb, a Kút című játékfilmjéhez, amelyek a napokban kerülnek ki az ország mozijaiba. A teaserek után hamarosan látható lesz a végleges plakát is. A nyomozó alkotóinak új filmje szeptember 22-én kerül országszerte a mozikba.

A Kút című mozi nem csak azért várós, mert újabb magyar alkotás kerül nagyvászonra, hanem rendezője az a Grigor Attila, aki bár 10 éve nem forgatott nagyjátékfilmet, ennek ellenére a 2008-as A nyomozója örökre beégett a retinánkba, mint az egyik legjobb magyar thriller és természetesen nem mehetünk el szó nélkül az egyik legminőségibb sorozat, a Terápia mellett sem, aminek társrendezője volt. Igaz, nem ontja évente a filmeket, de pont ezért izgalmas az, hogy egy évtized után vajon mit rak majd a közönség elé. Ősszel ki is derül. 

Gigor Attila legújabb filmje egy benzinkúton játszódó bűntörténetet mutat be. A semmi közepén álló kúton ragad egy kisbusznyi, nyugati munkára tartó prostituált. Miután az ott dolgozó öreg alkoholista rég nem látott fia is feltűnik, az érzelmek mellett jól őrzött titkok is a felszínre törnek.

A Kúthoz most elkészültek a teaser-plakátok, amelyeken a kilenc főbb szereplő (Kurta Niké, Trokán Nóra, Pokorny Lia, Irma Milovic, Tzafetaas Roland, Horváth Csaba, Kovács Zsolt, Jankovics Péter, Pusztai Ferenc) látható. A teaser-plakátokon szereplők mellett a filmben látható László Zsolt, Udvaros Dorottya és Apáti Bence is.

Gigor Attila szándéka szerint a plakátkoncepció eltér a megszokott filmes kliséktől és sokkal inkább azt mutatja, ahogy a szereplők gondolnak magukra és nem azt, ahogy a filmben megjelennek. "Nagyon szerettem ebben a koncepcióban, hogy a szereplők már-már barokk festményeket idézve pózolnak, miközben a ruhájuk és a hátterük a sivár Kelet-Európa" - teszi hozzá Gigor.

A nyomozó rendezőjének új filmje szeptember 22-től látható országszerte a magyar mozikban, a Vertigo Média forgalmazásában. Gigor hét év után készített újra nagyjátékfilmet, azóta többek között a nagysikerű Terápia című tévésorozat írásában és rendezésében vett részt. A nyomozó 2008-ban a Magyar Filmszemlén hat díjat nyert, majd számos nemzetközi elismerést kapott, mások mellett Karlovy Varyban, Varsóban és Pozsonyban, elnyerve többek között a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját.

 

http://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/28622/pics/14684992223691813_800x600.jpg
Moziba be!,Rövidzárlat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?