Colin Firth is szerepelhet a Kurszk tragédiáját feldolgozó filmben

Colin Firth Oscar-díjas brit színész jelenleg a EuropaCorp céggel folytat tárgyalásokat a tragikus sorsú Kurszk orosz atom-tengeralattjáróról szóló film főszerepének elvállalásáról. 

A Variety filmes portál értesülései szerint a moziban Matthias Schoenaerts (Bikanyak, Rozsda és csont) is feltűnik. A filmet A vadászatot is egyző dán Thomas Vinterberg fogja rendezni Robert Rodat (Ryan közlegény megmentése) forgatókönyve alapján, amely Robert Moore A Time to Die című könyvére épül. 

A Kurszk orosz atom-tengeralattjáró hadgyakorlat közben süllyedt el 2000. augusztus 12-én a Barents-tengeren. Miközben a 118 fős legénység az életéért küzdött, családjaik kétségbeesetten próbálták leküzdeni a politikai és egyéb akadályokat, hogy megmentsék őket. A legénység minden tagja életét vesztette.

A közönség legközelebb a Genius című életrajzi filmben láthatja Firtht Jude Law és Nicole Kidman oldalán, valamint a Bridget Jones babát vár című alkotásban. A brit színész várhatóan a Kingsman folytatásában, a Kingsman: The Golden Circle című filmben is visszatér.

Forrás: MTI

http://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/27540/pics/14643432733178532_800x600.jpg
adaptáció,Rövidzárlat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?