Godard-ról forgat életrajzi filmet A némafilmes Oscar-díjas rendezője

Jean-Luc Godard és Anne Wiazemsky

A francia filmes újhullám meghatározó alkotójáról, Jean-Luc Godard-ról forgat életrajzi filmet Michel Hazanavicius, az öt Oscar-díjjal jutalmazott A némafilmes rendezője. 

A The Guardian értesülése szerint a Redoubtable című film produkciós előkészületei már elkezdődtek. A szerelmes film Anne Wiazemsky Un An Apres című memoárja nyomán készül. A színésznő a könyvben a Godard iránti szerelméről és házasságukról is vall. A rendezőt Louis Garrel (Álmodozók) alakítja, Wiazemskyt pedig Stacy Martin (A nimfomániás) játssza. A film a pár történetét találkozásuktól a hatvanas évek végéig követi.

Louis Garrel és Stacy Martin

Wiazemsky 17 évesen ismerte meg Godard-t. A színésznő és a rendező A kínai lány című film 1967-es forgatásán szeretett egymásba, házasságuk több mint tíz évig tartott. Ezalatt a Weekend című játékfilmen és Az ördöggel cimborál című dokumentumfilmen is együtt dolgoztak.

Michel Hazanavicius

"Nem kifejezetten vígjáték lesz, de könnyed és szeretetteljes stílusban beszél Godard-ról" - mondta a filmről Vincent Maraval, a Wild Bunch eladási igazgatója, aki a májusi cannes-i filmfesztiválon mutatja be a produkciót a potenciális vásárlóknak. Hazanavicius A némafilmes elsöprő sikere után 2014-ben A keresés című háborús filmmel jelentkezett, amely azonban nem nyerte el sem a nézők, sem a kritikusok tetszését.

Forrás: MTI 

http://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/27058/pics/14623863496251472_800x600.png
életrajz,romantikus,Rövidzárlat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?