J. D. Salingerről készülő életrajzi filmben szerepel Kevin Spacey

Kevin Spacey, Sarah Paulson  és Nicholas Hoult is szerepel a J. D. Salinger életéről készülő Rebel in the Rye című filmben. 

Az életrajzi drámát Kenneth Slawensk J. D. Salinger: A Life című könyvéből Danny Strong rendezi, akit korábban forgatókönyvíróként (A komornyik, Az éhezők viadala: A kiválasztott I-II.) és színészként ismert meg a közönség. A felvételek már el is kezdődtek New Yorkban - ismertette a Variety.com. A játékfilm Salinger lázadó ifjúságát, második világháborús frontszolgálatát és íróvá érését is bemutatja. A Zabhegyező világhírű szerzőjéről szóló produkcióban Sarah Paulson (Carol) Dorothy Oldingot alakítja, aki irodalmi ügynökként a kezdetektől mélyen hitt Salinger tehetségében, és egész pályafutása alatt támogatta.

Sarah Paulson  és Nicholas Hoult

Salingert Nicholas Hoult játssza, Kevin Spacey pedig Whit Burnett szerepében látható majd. Burnett volt az alapítója és főszerkesztője a Story magazinnak, amely a negyvenes években számos kezdő író első munkáinak biztosított megjelenést. A Columbia Egyetemen tanító Burnett egyik tanítványa volt Salinger is, akinek első, The Young Folks című novelláját szintén a Story közölte le.

Forrás: MTI 

http://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/26905/pics/14618360664210573_800x600.jpg
dráma,életrajz,Rövidzárlat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?