Külföldön is közönségkedvenc a zenés magyar rövidfilm

A torontói TIFF Kids filmfesztivál a legjobb rövidfilmnek járó "People`s Choice Award"-dal, azaz közönségdíjjal jutalmazta április 24-én vasárnap tartott díjkiosztóján Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmjét.

A Mindenki márciusban kezdte fesztiválkörútját, az első fesztiválszereplése rögtön sikerrel zárult: a film elnyerte a lille-i Európai Filmfesztivál közönségdíját.

Március végén a budapesti Friss Hús fesztiválon a Daazo.com különdíjával jutalmazták (mi is írtunk róla egyik összeállításunkban), egyben az író-rendező Deák Kristóf következő filmterve is elismerésben részesült a fesztivál pitchfórumán. A Mindenki áprilisban a spanyolországi Lanzarote Nemzetközi Filmfesztiválon (FICL) is közönségdíjat nyert. Ezt követte a mostani elismerés Torontóban.A Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) által szervezett TIFF Kids fesztiválon több mint 70 ifjúsági témájú kisfilm, animációs film és nagyjátékfilm mutatkozott be az észak-amerikai közönség előtt, közülük választotta ki a közönség a Mindenkit mint a közönségdíj nyertesét.

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Média Mecenatúra programja által támogatott kisfilm Szamosi Zsófia, Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya főszereplésével készült, a budapesti Bakáts Téri Általános Iskola gyermekkórusának részvételével. Az operatőr Maly Róbert (Szerdai gyerek) volt, a zenei anyagért Balázs Ádám (Utóélet) felelt.

Sing | trailer from Kristof Deak on Vimeo.

A történet egy tízéves kislányról szól, aki új iskolába kerül, és az iskola híres kórusának is tagja lesz – ám hamarosan kiderül, hogy az ambíciózus kórusvezető egyáltalán nem az a mintapedagógus, akinek elsőre látszik.

A Mindenkit legközelebb Ravennában, a Corti da Sogni fesztiválon vetítik, majd júniusban Tokióban a Short Shorts fesztiválon és Los Angelesben a SEEFesten is a versenyprogram válogatásában szerepel.

http://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/26890/pics/14617619893008769_800x600.jpg
Fesztivál,Rövidzárlat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?