Rejtett kincsek a sötétben 2 – Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

A péntek igazi mozinéző nap, pláne akkor, ha igazán jó filmeket nézhet az ember és erre alkalmad ad egy olyan fesztivál, mint a Titanic. Adunk is pár tippet.

Az alsó szomszéd

Bár nem ontják magukból a filmeket tonnaszámra a románok, de ha valami felbukkan náluk, akkor arra érdemes odafigyelni. Az alsó szomszéd is ilyen, ami különös érzékenységgel fordít figyelmet szereplőire, így a történet egyszerre tudható be lélektani drámának, és egy szociológiai látleletnek.

Egy gyilkosság szemtanújának (pontosabban fültanújának) szemszöge nem a megszokott téma, ha bűntényről van szó. A kételyek, a lelkiismeretfurdalás és a szorongás izgalmas egyvelegét adja a film, ahol nem csak a belő feszültség, hanem a társadalmi problémák is előtérbe kerülnek.

Vetítik: péntek, 19:00, Sugár Mozi

Üdvözöljük Leith-ben!

Itt is szomszédok állnak a kereszttűzben, pontosabban egy, egy bizonyos Craig Cobb, aki előszeretettel ad hangot szélsőséges nézeteinek a fehér felsőbbrendűséget illetően. Ez alapvetően is okoz némi problémát, főleg egy olyan apró faluban, ahol mindössze két tucat ember lakik. A település élete egycsapásra felbolydul, és Cobb jelenléte nem csak a médiát, hanem a hozzá hasonló gondolkodásúakat is a környékre vonzza, amivel a lakosok kénytelenek (képtelenek) megbirkózni.

Michael Beach Nichols és Christopher K. Walker dokumentumfilmje saját és Cobb felvételein keresztül mutatja be a szélsőség és a kis közösség harcát, így mindkét oldal nézőpontját kifejti.

Vetítik: péntek, 19:00, Toldi Mozi

A meghívás

Mindenki volt már kínos buliban, vagy nem találta helyét egy összejövetelen. Will is így van ezzel, bár nem tudja megmondani mi is igazán a gond, de egy biztos: valami nem stimmel. Mindenki kedves, illedelmes, de talán túlzottan is, az apró, furcsa jelek meg csak szaporodnak. Itt valami készül, de Willnek senki nem hisz, amikor is egyszerre kiderül, mi is az igazság, ami végig ott rejtőzött egy ártatlannak tűnő mosoly, vagy egy kedves invitálás mögött.

A meghívás egy kamaradráma, ami már önmagában is nagyszerű terepet ad a feszültség kibontatkoztatására. Az ajtók zárva, ablakok berácsozva, a vacsora tálalva. Indulhat a „szeretet-terror”, ami egyre csak hátborzonagtóbbá válik.

Vetítik: péntek, 20:45, Toldi Mozi

http://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/26557/pics/14606477771148314_800x600.jpg
Fesztivál,Vegyes vágott
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?