Titanic Filmfesztivál - Kilenc film szerepel a versenyprogramban

Kilenc film, köztük kanadai és kínai alkotás is szerepel az április 7-én megnyíló 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában. 

A világ filmterméséből válogató mustrán a Házi gondozás című cseh, a Mindennapi életünk című boszniai, az Apa és lánya című ausztrál, a Démonok című kanadai, a Verem az erdőben című belga-brit, a Sárvirág című lett, az Ami a sötétben rejlik című kínai, az Evolúció című francia és az Aloys című svájci produkció verseng a fesztivál fődíjáért. A beválogatott versenymunkák "bonyolult és félszeg emberi kapcsolatokat ábrázolnak újító módon" - fogalmaztak keddi közleményükben a szervezők.

Aloys

Az idei zsűriben Balsai Móni színésznő és Reisz Gábor filmrendező foglal helyet, a testület elnöke Hrönn Marinósdóttir, a Reykjavíki Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója lesz. A Titanic április 7-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Tanna című ausztrál filmmel nyílik meg, amely egy ősi csendes-óceáni törzs világába kalauzolja a közönséget.

Az április 16-ig tartó filmmustrán Fliegauf Bence Liliom ösvény című alkotását kiemelt gálavetítésen mutatják be. A film egy anya és kisfia utazását kíséri végig egy mesékkel, emlékekkel és belő démonokkal övezett úton. Fliegauf filmjének világpremierjét a februári Berlinalén tartották. A Titanic hivatalos reklámspotja Bucsi Réka LOVE című animációs rövidfilmjének egy részlete lesz. A rajzos animáció szintén Berlinben debütált a nemzetközi közönség előtt.  

A Titanic sajtóirodája csütörtökön teszi közzé a fesztivál teljes programját a www.titanicfilmfest.hu honlapon.

Forrás: MTI 

http://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/26161/pics/14592563657919533_800x600.png
Fesztivál,Rövidzárlat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?