Februártól forog a Filmalap következő nagy beruházása, a Budapest Noir

A tegnapi nap folyamán jelentették be a budapesti Centrál Kávéházban tartott sajtótájékoztatón, hogy kik lesznek a főszereplői Kondor Vilmos nagy sikerű regényéből, a Budapest Noirból készülő filmadaptációnak. A Filmalap majdnem egymilliárd forintos támogatását élvező film forgatása februárban indul.

Kondor Vilmos krimije nem csak itthon lett hatalmas siker 2008-ban, hiszen azóta számos nyelven megjelent már világszerte. A filmalap 897 millió forinttal támogatja a filmadaptációt. Nem ez az első nagyobb összeg tőlük, a legutóbbi hasonló támogatást élvező film, a Veszettek volt 790 millióval és itt van az eddigi legdrágább magyar film is, a még készülő Kincsem a maga 2 milliárd forintos büdzséjével. 

A történet 1936-ban játszódik, Gömbös Gyula halálának idején Budapesten meggyilkolnak egy lányt. Mikor Gordon Zsigmond, az Est újságírója látja, hogy senki nem fogja megoldani az ügyet, úgy dönt, hogy maga göngyölíti fel a szálakat és juttatja börtönbe a tettest vagy tetteseket. A szálak persze a legfelsőbb körökig vezetnek, ezért senkinek sem áll az érdekében, hogy kiderüljön az igazság. 

A történet főhősét, az újságíróból nyomozóvá váló Gordon Zsigmondot Kolovratnik Krisztián fogja megszemélyesíteni, szerelmét, Eckhardt Krisztina fotóriportert pedig Tenki Réka játssza majd. A fontosabb mellékszerepekben olyan színészek fognak feltűnni, mint Kulka János, aki egy korabeli, nagyhatalmú oligarchát alakít majd, feleségét Kováts Adél fogja megformálni; a madám Vörös Margó szerepében Dobó Kata lesz látható, míg Gellért Vladimir nyomozó szerepében Anger Zsolt fog feltűnni. A film rendezője Gárdos Éva (Amerikai rapszódia),  az operatőre Ragályi Elemér (Régi idők focija, Az ajtó) lesz, a látványtervezésért pedig Verebes István fia, Pater Sparrow lesz a felelős. A forgatókönyvet Szekér András (A nagy füzet, Senki szigete) írta, a jelmezeket pedig Flesch Andrea (Szomorú vasárnap, Kaméleon) tervezi. 

Kemény Ildikó, a film producere és a gyártó cég, a Pioneer Pictures  képviselője elmondta: örül, hogy miután Budapest az elmúlt években többek között Berlint, Londont, Moszkvát és Párizst jelenítette meg a filmvásznon, most végre Budapest Budapest lehet. 

A forgatása február 8-án indul és a Budapest noir várhatóan 2017-ben lesz látható a mozikban. 

http://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/24123/pics/14533899273544671_800x600.jpg
adaptáció,krimi,Rövidzárlat,thriller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?